Általános információk

Az építés-helyszíni munka lerövidítése, a szerelő jellegű ácsmunka és a faanyag-takarékosság igénye maga után vonta a korszerű, méretezett fa fedélszerkezetek kialakítását.

Cégünk több mint 20 éve alkalmazza szeglemezes kapcsolatú méretezett fa szerkezeteket, mely a világon 70 éves múltra tekinthetnek vissza.

A VARIOTECH szeglemezes rácsostartók alkalmazásával egyszerű, bonyolult és nagy fesztávolságú tetőidomok is egyaránt könnyen és egyszerűen elkészíthetőek. A tartókból felépíthető tetők fesztávolságának méretállománya 6-25 m közötti, de újabban a tartók fesztávolsága a 30 m-t vagy még ennél nagyobb méreteket is meghaladja. A szerkezet előnye az előregyártáson és a faanyag-takarékosságon kívül a rendkívül gyors szerelhetőség, továbbá hogy a szilárd födém elhagyható, a zárófödém a rácsrudak alsó övére szerelt - korszerű, jól hőszigetelt- álmennyezet.  Mivel kis keresztmetszetű beépített faanyagról van szó, a faanyag-takarékosság elérheti egyes esetekben a 40 %-ot is.

Fejlett gyártási technológia

A tartószerkezetek gyártását megelőzően minden esetben szükséges a tervezés. A tervezés kiterjed a fedélszéktervre, statikára, minden egyes tartó faanyagának méretezésére és a tartók összes csomópontjának méretezésére. A tervezésnél az előregyártás korlátaiból adódó kötöttségeket is figyelembe vesszük, pl. gyárthatósági, szállíthatósági méret, illetve arra törekszünk hogy az előregyártott tartókat, a helyszínen "csak" a helyére kelljen tenni ill. acél kötőelemekkel összekötni.

A szeglemezek a gyártópadon egy speciális 50 tonna nyomóerejű hidraulikus présgéppel a tartó mindkét oldalán roncsolódás mentesen kerülnek bepréselve a fába, mely által egy tartós és jól méretezhető kapcsolat alakul ki. A faanyagot gyártás előtt minden esetben faanyagvédőszerrel kezeljük.

Cégünk a világ vezető szeglemez gyártójával a Mitek-el áll kapcsolatban, mely a szeglemez ellátáson túl biztosítja az összes technikai újítást és fejlesztést.

A következő előnyök járnak Önnek a VARIOTECH szeglemezes tetőszerkezet alkalmazása esetén:

- Méretpontos, statikailag méretezett szerkezetKöltséghatékony megoldás a faanyag megtakarításnak és a gyors építési folyamatnak köszönhetően
Sokoldalú kialakítási lehetőség: egyszerű és bonyolult tetőidomok
Nagy fesztáv belső alátámasztás nélkül (akár 35 m), ezáltal könnyen variálható belső tér
Alacsony súly
Szilárd födém elhagyható, korszerű jól hőszigetelt mennyezet készíthető
Az ipari előregyártásnak köszönhetően méretpontos, precíz munka
Gyártás, helyszíni szerelés - minden egy kézben
Gyors és rövidtávú gyártási idő
Napra pontos szállítási és kivitelezési idő
Gyors és egyszerű helyszíni szerelés

 Lehetséges alkalmazási területek:

- Kereskedelmi, mezőgazdasági és ipari épületek
- Raktárak
- Sportlétesítmények
- Tetőcserék, lapostető felújítások
- Családi házak
- Zsaluzási munkák (pl. hidak), speciális tartószerkezetek
« Vissza az előző oldalra!

Elérhetőségek

9771 Balogunyom,
Rákóczi utca 60.
E-mail küldése
- Magyar